Medvetna Cykler

 

Under huden lever månen

                              – Pablo Neruda

Medvetna Cykler är ett levande projekt i ständig utveckling, som startades då jag upplevt ett stigande behov bland tjejer och kvinnor i alla åldrar att hitta naturliga vägar för att lösa problem med mensvärk och PMS. Det första steget (som räcker långt) brukar vara att förstå kroppen och dess växlingar och att hitta ett förhållningssätt till sin cykel.

Vi jobbar utifrån ett helhetsperspektiv; med alla aspekter av livet och med kropp-sinne-själ, för att du ska kunna bättre förstå din egen cykel och hitta mer balans i de naturliga skiftningar som cykelns olika faser innebär.

Vi ÄR underbara cykliska människor, enkla och komplexa på samma gång. Det är inte bara hormonerna, utan även vår fysiska konstitution, kroppsminnen, idéer och övertygelser om oss själva som påverkar vår cykel och hur vi upplever den. Även trauman, kroppshållning, mat- och träningsvanor, påverkar menscykeln.

Medvetna Cykler uppstod egentligen tack vare min egen “kamp” med min mens. Jag tog P-piller som 20-åring och kände mig i mental obalans varje dag. När jag slutade ta dem slutade jag känna mig så otroligt känslig med närhet till gråt varje dag.

Givetvis reagerar alla olika på P-piller, men det är ett faktum att det naturliga cykliska rubbas och det kan därför vara svårare att på ett naturligt sätt hantera bieffekter. Jag argumenterar varken för eller mot hormonella preventivmedel, men tycker det är viktigt att man som ung kvinna får information och kan göra ett medvetet val.

Sedan har jag lidit mer eller mindre av PMS under många år, men efter flera år av studier och arbete har jag upptäckt en för mig revolutionär vision, som är en kombination av självkännedom, observation och ett nytt varande genom en hälsosam livsstil. Det finns sätt att förebygga och lindra besvär, värk och PMS, och genom den metod som jag kallat CICLO FLOW kan just mensen och cykeln vara källor till personlig utveckling och hälsa i alla livets områden.

Personligen, så njuter jag nu faktiskt av förändringarna under månadens gång, och av hur speciellt det är att vara kvinna och cyklisk. Jag har fått mer tillit både till mig själv, till cykelns visdom och till processen i sig att sakta men säkert upptäcka magin i det cykliska. 

Det är Yogans och Ayurvedans visdom och holistiska perspektiv som är stommen i det som utvecklats till metoden Ciclo Flow, och som riktar sig till:

  • Dig som vill hitta regelbundenhet och balans i cykeln samt förebygga och lindra besvär, mensvärk och PMS.
  • Dig som letar efter ett alternativt och personligt stöd för att förstå och lära känna din cykel från nya perspektiv, så att du kan känna mer tilltro till dig själv och din kropp, och surfa genom månadens skiftningar med tillit och respekt till dig själv och dina behov.
  • Dig som vill upptäcka magin och kraften i cykeln, och kunna känna in och använda de olika energierna i de olika faserna till din fördel. Genom att praktisera Ciclo Flow kan du hitta styrka, mening och resurser i din cykel för att använda dem som människa/kvinna/mamma/ledare på hemmaplan och/eller i yrkeslivet.

 

Individuell Coachning

Jag erbjuder 3 månaders program där du får djupgående coachning och stöd i att hitta det just du behöver i och kring din cykel.

Vi jobbar hundraprocentigt med fokus på dina intentioner och målsättningar. Genom observation, medveten närvaro, självrespekt och omvårdnad, kommer du inte bara upptäcka naturliga vägar för att lindra, förebygga eller helt bli av med dina besvär, utan det blir också en resa i självkännedom, helhetshälsa och personlig utveckling. Du kommer genom cykeln att hitta nyckeln för att utveckla och använda din fulla potential.

Programmet inkluderar förutom 1-1 samtal online, en fullspäckad mapp med material för att lära känna dig och din cykel och integrera Ciclo Flow i Din vardag; övningar, artiklar, videos och audios med yoga- och meditationsövningar.

I den här processen av holistisk coachning:

  • Letar vi tillsammans efter lösningar och du jobbar medvetet i harmoni med dina intentioner och mot dina målsättningar. Förloppet anpassas efter Dig och dina tids-möjligheter. 

  • Dina cykelrelaterade besvär kommer att minskas eller till och med försvinna (allt kan förvandlas så det är en process av transformation och positiv förändring).

  • Du lär dig dagliga och månatliga rutiner som hjälper till att förankra denna förvandling och att hitta balans, närvaro och energi i vardagen.

  • I vissa fall rekommenderar jag förändringar i matvanor, och/eller naturliga tillskott. 

  • Genom nya rutiner, observation, självkännedom och kroppsmedvetenhet kommer du att hitta många svar och medel för att förebygga och lindra mensrelaterade problem och må bättre i helhet. 

  • Du kommer hitta din speciella kraft och dina resurser – och du lär dig använda de olika stämningarna som finns i varje fas, för att njuta av kreativiteten och energin som finns i din egen cykel. 

Om du är nyfiken på hur detta kan se ut för Dig:

BOKA HÄR ett 30 minuters introduktionssamtal utan kostnad. 

Grupper

Att känna samhörighet i en grupp är också viktigt för att upptäcka det cykliska och vad vi delar med medsystrar och förmödrar genom livets olika trösklar och skeenden; den första mensen, de fertila åren, menstruation, klimakteriet och menopausen.

Kanske har du gått igenom en svår förlossning, abort, missfall, oräkneliga försök att bli gravid. Alla dessa öden och livshistorier är värda att höras på och synas. I en trygg grupp kan du bli hörd och sedd utan att någon dömer eller ber dig om förklaringar. Att bli sedd, respekterad och förstådd kan vara en otroligt viktig del i ditt sökande eller ditt läkande.  

Varje månad och också genom livets olika skeenden möter vi igen och igen olika arketyper som kan hjälpa oss att förstå vad det är vi går igenom, vi kan känna samhörighet och få vägledning med viktiga beslut. Det är i stora drag jungfrun, modern, den vilda- och den visa kvinnan. Gemensamt i den feminina kraften (Yin eller Shakti, som finns i både män och kvinnor) är kapaciteten att välkomna förändring, skapa, återskapa och förvandla. I grupp multipliceras den här kraften, och den är så nödvändig i den tid vi lever.

Möten och grupparbete kan ske via ditt företag eller skola, som ett möte i «red tent anda», eller i workshopformat eller Retreat.

 

“Women who are standing in their power are essential to shifting paradigms; these pioneers are a balm to an ailing world.”

–  ALisa Starkweather (founder of «The Red Tent Temple Movement»

DESCARGA TU INFORME GRATIS AHORA ANTES DE QUE ESTA PÁGINA DEJE DE ESTAR DISPONIBLE

Este informe GRATIS te revela una nueva e IMPACTANTE forma de disminuir los dolores de la regla SIN TOMAR MEDICACIÓN.